Nissefest

I år hadde vi en litt annerledes nissefest enn vi har hatt tidligere. I stedet for at vi hadde aktiviteter inne hadde Ørjan planlagt en nisseluejakt for oss ute.

 

Dagen startet med en barnehage full av søte små nisser som lekte, danset og sang til julesanger. Da klokka ble 10.00 kledde vi på oss for å gå ut en liten tur. Vi var akkurat ferdige med å kle på oss da vi oppdaget et brev under juletreet.

 

Det var fra en gammel nissefar som var blitt så glemsk at han hadde rota bort nisselua si. Hvis vi hjalp han med å finne den kom vi til å få besøk av nissen som skulle ha med seg noe godt til oss. Den første ledetråden vi fikk var at vi skulle gå ut på lekeplassen. Når vi kom dit fikk vi en ny ledetråd og sånn fortsatt det. Vi måtte inn i medisinskapet, inn i garasjen, inn på doen ute, ned til det første turkrysset, bort til bekken og til slutt helt inn til brua i skogen for å finne ledetråder.

Når vi kom over brua så vi noe rødt langt inne i skogen. Det var en liten nisse som satt der med nisselua til gamle nissefar. Nisser er litt redde for oss mennesker så vi måtte stå på avtand og være helt stille. Den eneste som fikk gå bort til nissen var Ørjan. Etter å ha prata litt med nissen kom han tilbake til oss med nisselua til gamlefar.

 

Oppi lua lå det en beskjed til oss. Vi skulle ta med lua bort til banen og henge den på en pinne der. Så skulle vi alle gå inn på storesalen og være helt stille og vente på at gamle nissefar kom fram for å hente den. Vi sto alle i vinduet og ventet, og til slutt kom han listende ut og hentet nisseluen sin.

Vi hadde klart oppdraget vi fikk av nissefar og fikk besøk av en nisse som hadde med litt godteri til oss alle sammen. Det var en helt super fest og vi koste oss masse!