Skattejakten

Vettene har i flere måneder mottatt brev fra kaptein Tveskjegg. Vi har løst mange oppgaver og klart å finne de 9 nøklene som var borte. Vi visste at når disse 9 nøklene ble funnet skulle vi jakte etter den store skatten.

Skattejakt

Mandag 23.11.20

Endelig hadde den store dagen kommet, det var tid for den store skattejakten. Barna var veldig usikre på om vi turte å begi oss ut på dette eventyret, for vi ville jo ikke møte på selveste kaptein Svartskjegg. Og hva hvis kaptein Svartskjegg lurte oss igjen. 

Først måtte vi trekke ny kaptein for i dag er det jo mandag. Denne ukens kaptein ble .......... og hun skal følge oss trygt igjennom denne skattejakten. Alle vettene stilte seg spente opp foran postkassen. Det måtte jo være post til oss i dag og jammen lå det ikke et brev i postkassen.

                                 

I konvolutten lå det to lapper. Et kart og et brev hvor det sto:

Endelig er den store dagen her, dere skal på skattejakt!

Klarer dere å løse oppgavene før Svartskjegg?

                                  

Dette hadde vi lyst til å få til. Vi sjekket kartet grundig og så at det startet ved porten. Kapteinen ledet oss frem til porten. Der hvisket kaptein Tveskjegg noe i øret til Drude. Han fortalte at første oppgave lå i midten av 4 brente trær. Hmm. Noen av barna skjønte fort hvor dette var hen. Vi satte avgårde mot trærne. På veien dit både hørte vi Svartskjegg og så hans fotspor i søla. 

 

Fremme ved trærne fant barna fort lappen. På den sto det at vi hadde ankommet en myr full av krokodiller. For å komme oss trygt over måtte vi holde hverandre i hendene mens vi balanserte over broen. Alle kom heldigvis trygt over.

                

Når oppgaven var løst hvisket kaptein Tveskjegg hvor den neste oppgaven var. Den skulle ligge i et kryss på vei mot vettetoppen, oppå en stubbe. Vi satte avgårde mot målet vårt. Når vi nærmet oss begynte barna og kikke nøye på alle stubber de kom over, men ingen lapp å se. Nå vi var i krysset fant et av barna lappen. Der sto det at Kaptein Svartskjegg var på vei og at vi måtte gjemme oss fort. Han kom om 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1,0. Alle barna og voksne la seg trygt nedi gresset og var helt stille. Vi ble ganske redde, men han forsvant heldigvis fort og vi lusket oss videre. 

Videre derifra holdt vi hverandre i hendene for nå ble det ganske spennende. Drude fikk en ny beskjed på øret, neste oppgave var gjemt på en slette med nesten ingen trær. Oppgaven skulle være gjemt bak et tre som sto i solen alene. Vi tuslet mot sletta for å se hva som gjemte seg der. 

Der fant noen barn neste oppgave. Denne gangen skulle barna løse et puslespill sammen. Hmm. Hvordan skulle vi løse dette. Barna kom fort på en løsning slik at de fikk puslet det opp. Et av barna delte ut brikker mens de andre puslet det sammen. Etter et godt samarbeid så klarte de det. Men vent?? Har kaptein Tveskjegg vært i barnehagen og tatt et puslespill, det er jo heeeeeelt likt. Det var merkelig. 

                                  

Ny beskjed kom på øret til Drude, neste oppgave skulle befinne seg bak den store steinen i krysset til vettetoppen. Barna er super gode til å finne disse lappene raskt og denne var ingen unntak. De heiv seg rundt steinen og der lå den. På denne lappen sto det at noen pirat venner hadde lidd et skipsbrudd og de trengte vår hjelp til å bygge opp et nytt skip. Da satte vi igang og bygge et skip av pinner. Og dette har vi jo gjort før så dette kan vi. Det ble mye godt samarbeid når disse store pinnene skulle bæres. Vi sa oss fornøyd med båten og slo fast at denne kunne de bruke til å komme seg videre. 

                             

Ny beskjed ble gitt og det skulle vise seg at en av oppgaven skulle ligge i sjimpanseskogen. Måtte vi snu og gå tilbake? Noen av barna mente at vi hadde gått forbi sjimpanseskogen. Men vi fortsatte stien og håpet på å treffe sjimpanseskogen på vår vei. PANG!!! Hva var den lyden? Noen av barna ropte at det var skipet til kaptein SVARTSKJEGG og han var bak oss. Barna tok beina fatt og løp nedover stien. Der var åpningen til sjimpanseskogen og vi fortet oss opp dit. Vi prøvde å være stille så ikke kaptein Svartskjegg skulle høre hvor vi var. Vi måtte lete nøye rundt båten for der skulle det ligge en oppgave. Etter litt leting fant barna en pose gjemt under noe løv. Kunne det være skatten? Nei, men det var en lapp hvor det sto at pirater er gode til å huske ting. At vi skulle se hvilke ting som var pirat ting og hvilke ting som ikke var det. Tilslutt skulle vi telle hvor mange pirat ting vi hadde funnet. Dette var lett som en plett for vettebarna. 

                                    

Etter oppgaven var vi så sultne så vi spiste lunsjen vår på sjimpanseskogen før vi la avgårde på ferden. Barna begynte å bli litt skeptiske og lurte fælt på om Kaptein Svartskjegg hadde lurt oss igjen. Det kunne jo ikke skje vel!?

 

Når maten var fortært begynte eventyret igjen. Kaptein Tveskjegg hvisket til Drude at neste oppgave var i krysset ved hytta. Hmm. Går vi i ring eller? På veien mot oppgaven hørte vi plutselig en lyd og et av barna ropte SEEEEE. Rett borte i skogen hoppet det rundt et rådyr. Puh! Det var heldigvis ikke kaptein Svartskjegg. 

Når vi nærmet oss krysset leitet vi ganske lenge før et av barna fant lappen bak en stein. På denne lappen sto det at pirater elsker å rime. Vi måtte hjelpe de med å rime på pirat, flagg, hatt og sverd. Barna rimte i en fei. Da fikk vi den beste beskjeden i øret, ved porten ligger den siste oppgaven. 

Shiiit. nå nærmer vi oss. Dette er såååååå spennende. Vi la avsted mot porten. Vi var jo ved porten i stad og vi så ingen lapp?! Hmm. Vi må lete nøyere nå. Og der dypt nedi gresset lå den siste lappen. Og barna så med en gang at det var bilde av en kiste full av gull. 

Jeg er et sted under barnehagen hvor det er kjempe mørkt. 

                                    

KJELLEREN ropte alle barna i kor. DEN MÅ VÆRE I KJELLEREN. Vi satte av sted med rask gange. Dette ble nesten litt for spennende. Vi tok av oss sekkene og gikk ned mot kjellerdøren. Kaptein Princess fikk en nøkkel så vi kom oss inn.

 

Her var det super mørkt og skummelt, men vi fant fort lys bryteren.

                                

Og der godt gjemt under et bor var det en stor kiste. OIOIOIOIOI. Dette var spennende. Drude og Richard tok den frem og bærte den opp til barnehagen. Alle barna kledde av seg og gikk i storesalen. Her satte vi kisten fra oss og tok frem de 9 nøklene vi hadde samlet inn. Men hvordan i alle dager skal vi låse denne opp? Barna fant ingen nøkkel hull, men de fant en kodelås? Det var mystisk. Vi måtte granske nøklene nøye for å se om vi har oversett noe. Og der fant tre barn noen tall på nøklene sine. Koden var 1 - 5 - 0. Et av barna fikk ansvar for å trykke inn koden. Og når vi åpnet kisten kastet barna seg nedi for å se hva slags ting som lå der. Og gjett om det var mye fine juveler og skatter. Det lå til og med diplomer til alle barna. Disse fikk de med seg hjem.  

 

                        

Men hva er det vi ser? en kiste nedi en kiste? hva kan den inneholde. Vi åpnet den sammen og der lå det MASSE gullmynter og diamanter. Vi delte disse slik at alle barna fikk like mye. I den lille kisten lå det også en lapp. 

Dere klarte det! NÅ har dere skremt bort kaptein Svartskjegg en gang for alle, han kommer ikke tilbake. Som belønning skal dere få beholde skatten selv. Jeg har endelig klart å bygge meg en ny båt og er på vei bort fra denne øde øya. Ta vare på hverandre, kanskje vi ses en dag. Hilsen kaptein Tveskjegg. 

Barna fikk kose seg inne litt med skatten før vi gikk ut for lek resten av dagen. Mange av barna er lettet over at kaptein Svartskjegg endelig å rømt til et annet land. Det har vært en spennende og innholdsrik dag.